Preko mosta na prelazu Karakaj zabranjen saobraćaj za vozila teža od pet tona

Na graničnom prelazu Karakaj, između BiH i Srbije, danas stupa na snagu zabrana saobraćaja za vozila mase iznad pet tona i trajaće do okončanja rekonstrukcije mosta, saopšteno je iz Ministarstva komunikacija i transporta u Savjetu ministara.

Iz Ministarstva su pojasnili da su na osnovu izvještaja o tehničkom pregledu mosta koji se koristi za potrebe međunarodnog graničnog prelaza Karakaj uočena oštećenja noseće konstrukcije mosta.

U vezi sa tim, dodaju, u Srbiji je urađen projekat saobraćaja i saobraćajne signalizacije na putu u zoni graničnog prelaza Mali Zvornik na osnovu kojeg je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije odobrilo postavljanje saobraćajne signalizacije u skladu sa projektom.

Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske donijelo je rješenje o zabrani saobraćaja za vozila čija najveća dozvoljena masa prelazi pet tona na dionici magistralnog puta Karakaj tri-granica BiH i Srbije /međudržavni most preko rijeke Drine/.

Saobraćaj teretnih vozila iznad pet tona preusmjeravaće se na novi most Bratoljub u Bratuncu i na granični prelaz Rača, dok će se redovne linijske rute autobusa preusmjeravati na granični prelaz Šepak.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *