Predstavljene knjige „Važno je biti tužan“ i „Na ručku sa životom“ autorke Milene Drpe /VIDEO/

Udruženje književnika Srpske i Muzej Semberija upriličili su bijeljinskoj čitalačkoj publici predstavljanje dva knjizevna djela „Važno je biti tužan“ i „Na ručku sa životom“ autorke Milene Drpe iz Modriče.

Milena Drpa autorka iz Modriče Pisanjem se bavi od osnovne škole. Kasnije, u toku svog radnog vijeka u prosvjeti, sve godine, uz učenje đaka srpskom jeziku i književnosti, posvećivala je i radu sa mladim pjesnicima. Piše poeziju, poeziju za djecu, pripovijetke, haiku poeziju i kratke priče. Knjige predstavljaju voćnjak autorove duše , kaže Milena Drpa , koja je bijeljinskoj publici predstavila svoja dva književna djela .

Zbrika pjesama “Na ručku sa životom” , sastoji se od 74 pjesme koje su grupisane u četiri cjeline i posvećene su porodici, braku, zavičaju i ličnim unutrašnjim previranjima autora. Drpa, kojoj je ovo sedma zbirka pjesama, rekla je na promociji da je u pjesmama, kao u ogledalu, preslikala dubinu svoje duše, zbog čega bi knjizi odgovarao i naziv “Ja i moj život”.

Dugodišnji rad u prosvjeti, i okupljanje mladih sa izraženim talentom za pisanje, ova autorka podstakla je kroz Omladinski književni klub “Mladost” iz Modriče čiji je osnivač i predsjednik. Brojni koji su prošli kroz književni klub danas su stasali u prave pjesnike i objavili svoja prva djela. Njihovi radovi objavljivani su  u mnogim književnim publikacijama u BiH, Srbiji i Crnoj Gori, dobili su brojne nagrade i priznanja, a stečena su i prijateljstva sa književnicima iz ovih zemalja.

Fotografija koja se nalazi na koricama knjige na ručku sa zivotom , upravo je plod mašte učenice Dragane Grašar.

Milena Drpa je član Udruženja književnika Republike Srpske i Udruženja književnika Srbije. Promocija u bijeljini organizovana je u saradnji sa Muzejom Semberije i Udruženjem književnika Srpske.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *