Predavanja o prevenciji karcinoma /VIDEO/

Kandidati Pokreta “Uspješna Srpska” za poslanike u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nemanja Janković, Aleksandra Stevanović i Živka Malić organizovali su danas za građane Bijeljine predavanja eminentnih stručnjaka iz oblasti hirurgije, dermatovenerologije i ginekologije.

S obzirom na to da su tumori među vodećim uzrocima smrti u svijetu, građani su imali priliku da čuju o prevenciji i liječenju karcinoma kože od specijaliste dermatovenerologije Mirice Stojisavljević, o skrinigu debelog crijeva govorio je specijalista opšte hirurgije Milan Todorović, a o značaju otkrivanja ranih patoloških promjena grlića materice govorila je specijalista ginekologije i akušerstva Miomira Brkić.

Todorović je zahvalio direktoru i kolegama za poziv da održi predavanje, a posebnu zahvalnost menadžmentu bijeljinske bolnice “Sveti vračevi” koji joj je omogućio da se usavršava u klinici u Švajcarskoj.

Malićeva je rekla da je, s obzirom na veliki odziv građana na današnje i na prethodna predavanja, ovo samo početak i najavila slične aktivnosti u narednom periodu o najnovijim informacijama iz različitih oblasti medicine i načinima liječenja.

Predsjednik Pokreta “Uspješna Srpska” Zlatko Maksimović rekao je da je ovaj pokret uvijek ulagao u znanje i da će tako biti i u narednom periodu.

Predavanje u okviru kampanje pod sloganom “Izaberi zdravlje” održano je u prostorijama “Uspješne Srpske”.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *