Predata na upotrebu ogledna farma, vrijednosti 1,1 milion KM /VIDEO/

Poljoprivrednoj školi u Bijeljini danas je zvanično predat na upotrebu savremeni objekat farme muznih krava, namijenjen praktičnoj i oglednoj nastavi, vrijednosti 1,1 milion KM, čiju je igradnju finansirala Gradska uprava.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić rekao je da je gradnja najsavremenijeg objekta ovog tipa u BiH započela 2017. godine.

“Osim prostora za muzne krave, objekat sadrži sve propratne prostorije neophodne za savremeno obrazovanje – dvije učionice, kabinete, prostorije za telad, kupatila sa tuš kabinama i svlačionicama, kao i laktofriz”, rekao je Mićić novinarima.

On je naveo da će učenici Poljoprivredne škole, uz kvalitetnu praktičnu nastavu koja će im biti omogućena u ovoj farmi, po završetku škole u potpunosti biti spremni za rad.

Mićić je najavio da će stara štala Poljoprivredne škole biti porušena, te da će na njenom mjestu, do zgrade Centra za visoko obrazovanje, biti izgrađen studenski centar i park.

Zamjenik direktora Poljoprivredne i medicinske škole Dejana Stanimirović

zahvalila je Gradskoj upravi za cjelokupan posao i sredstva koja su izdvojili.

“Osim toga što će đaci imati znatno bolje uslove za učenje, moderna farma je značajna za kvalitetnije izvođenje praktične nastave. Na našoj novoj farmi edukativnog karaktera sticaće se praktična znanja iz ishrane, smještaja, liječenja i njege životinja”, rekla je Stanimirovićeva.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *