Poziv privrednicima da redovno plaćaju članarinu

Direktor bijeljinske Privredne komore Slavica Marković pozvala je danas privrednike grada Bijeljina da redovno plaćaju članarinu ovoj komori kako se ne bi suočavali sa tužbama.

Markovićeva je navela da je plaćanje članarine zakonska obaveza za privrednike od kada se upišu u privredni registar i postanu članovi Komore.

“Skupština donosi odluku o visini članarine, a mi smo spremni, uzimajući u obzir ekonomske poteškoće koje imaju, na različite modalitete dogovora, i sporazuma o izmirenju članarine kako ne bi došlo do utuživanja”, rekla je Markovićeva Srni.

Ona je navela da su ove aktivnosti na boljoj naplati članarine pokrenute i pojačane, u skladu sa odlukom Upravnog odbora Komore i pozvala članove na sklapanje sporazuma sa Komorom kako bi izbjegli dodatne nepotrebne troškove.

Članarina je jedinstvena za cijelu teritoriju Republike Srpske. Na području bijeljinske Privredne komore trenutno ima 1.500 privredenih društava, što je broj koji se mijenja.

“Pored osnovnog duga biće dužni da plate i sudske troškove i advokata koji zastupa Komoru, a koji, po jednom dolasku, koštaju oko 900 KM. Preporučujemo da platimo svoje obaveze prema Komori, jer će nas sve to izaći jeftinije”, navode u jednom bijeljinskom privrednom društvu.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *