Dragana Rakić izabrana za predsjednicu Mjesnog odbora RSS Velika Obarska

Profesorka razredne nastave Dragana Rakić izabrana je sinoć za predsjednicu Mjesnog odbora /MO/ Republičke stranke Srpske u Velikoj Obarskoj, a ona je ovom prilikom poručila da bi prioritet svake političke partije, pa i RSS, trebalo da budusprečavanje odlaska mladih sa sela i efikasnija pronatalitetna politika.

– Kao učiteljica u Velikoj Obarskoj svjedok sam sve manjeg broja prvačića u klupama, ali i odlaska cijelih porodica u inostranstvo. Smatram da će u dogledno vrijeme ljudi shvatiti kakvo su bogatstvo napustili, ali da bi se vratili na svoja porodična imanja moraju imati podršku Grada Bijeljina i Vlade Republike Srpske. Kao dio RSS, sa svojom porodicom i komšijama, pokušaću da doprinesem rješavanju nekih problema i promjeni pogrešnih politika koje godinama koče razvoj sela – rekla je Rakićeva novinarima.

Ona je navela da stanovnici Velike Obarske očekuju finalizaciju izgradnje fiskulturne sale, što će veoma značiti osnovcima i mladima iz sela koji žele da se bave sportom.

–  Inače sam i predsjednik Kulturno-umjetničkog društva„Velika Obarska“, koje godinama ostvaruje zapažene rezultate i čuva našu tradiciju i običaje. Međutim, naše Društvo, kao i ostali kolektivi u Obarskoj, nemaju adekvatan prostor u kojem mogu da ostave opremu, da treniraju… Čak ni Dom kulture, koji je prethodnih godina renoviran, nema grijanje – upozorila je Rakićeva.

Ona je dodala da je pristupila Republičkoj stranci Srpske jer je čine vrijedni, školovani i mladi ljudi. – Osim toga, lider RSS Slavenko Ristić godinama je veliki humanitarac i čovjek koji nikada nije pogazio riječ koju je dao. Zato sam sigurna da će RSS imati snagu da se, vođena pravim vrijednostima, bori za Republiku Srpsku – zaključila je Rakićeva.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *