Poziv na solidarnost uoči novogodišnjih i božićnih praznika

Odziv bijeljinskih privrednika na humanitarnu akciju uoči praznika je dobar i u Gradskoj organizaciji Crvenog krsta očekuju prikupljanje sredstava za nabavku 200 paketa hrane i 30 božićnih pečenica za socijalno ugrožene porodice, rekao je Srni sekretar ove organizacije Perica Gligić.

On kaže da je poziv na pomoć u novcu ili robi upućen na adrese stotinjak lokalnih privrednika koji tradicionalno podržavaju humanitarne akcije, a da je, prema podacima Centra za socijalni rad, pomoć neophodna za najmanje 500 socijalno ugroženih porodica u Semberiji.

“U ovoj godini smo imali veći broj ljudi koji su tražili pomoć u Crvenom krstu, a povećana je i potreba za korištenjem usluga Narodne kuhinje u gradu, koju koristi 250 najugroženijih”, rekao je Gligić.

On je ocijenio da je godinu na izmaku obilježila pandemija virusa korona, koja je pokazala značaj i moć solidarnosti društva da se pomogne što većem broju stanovnika.

“Tokom borbe protiv pandemije dobili smo pomoć iz Srbije, a kroz najveću akciju za nabavku respiratora pokazala se požrtvovanost naših privrednika koji su dali ogromna sredstava i prikupljeno je 2,6 miliona KM za pomoć bolnicama”, istakao je sekretar Crvenog krsta u Bijeljini Perica Gligić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *