Primopredaja dužnosti u bijeljinskom SNSD-u /VIDEO/

Milorad Dodik, lider SNSD-a prije nekoliko dana raspustio je Gradski odor stranke u Bijeljini i smijenio Nedeljka Ćorića sa funkcije predsjednika GO SNSD Bijeljina. Raspušteni su i svi dosadašnji stranački organi, a za povjerenika Gradskog odbora imenovan Vladimir Lazić.

U skladu sa Statutom SNSD-a imenovan je privremeni Gradski odbor i privremeni Izvršni komitet, a za sekretara Gradskog odbora imenovan Slobodan Marković.

Danas je u prostorijama stranke u Bijeljini obavljena primopredaja osnovnih sredstava, dokumentacije i pečata između dosadašnjeg rukovodstva i povjereništva Gradskog odbora SNSD Bijeljina.

U kratkom telefonskom razgovoru to nam je potvrdio i sam Lazić.

Predsjednik  SNSD-a Milorad Dodik u skadu sa Statutom stranke 12. decembra donio je Odluku o raspuštanju Gradskog odbora SNSD-a Bijeljina, zbog „narušenih odnosa u organizacionim oblicima i drugih specifičnih okolnosti“ i imenovao privremenog predsjednika i članove privremenog Gradskog odbora koji broji 53 člana. Današnjom primopredajom stvorili su se uslovi da novoimenovani Gradski odbor SNSD-a Bijeljina nastavi rad u punom kapacitetu, saopšteno je iz Gradskog odbora stranke.

Prema pisanju pojedinih medija u Srpskoj, poslanik SNSD Nedeljko Ćorić i još troje njegovih stranačkih kolega planiraju da napuste tu stranku i ubuduće djeluju kao nezavisni poslanici u parlamentu Srpske, te da pored njih, SNSD napušta i pet odbornika u Gradskoj skupštini u Bijeljini. Ove navode još niko nije potvrdio ni demantovao. Pokušali smo odgovore dobiti i od Ćorića, koji danas nije odgovarao na telefonske pozive. Nezvanično saznajemo da će se Ćorić javnosti obratiti u narednih nekoliko dana.

Savez nezavisnih socijaldemokrata osvojio je u Bijeljini najviše – sedam mandata u Skupštini grada, koja ima 31 odbornika.

Podsjetimo, dan nakon izbora u Bijeljini je 10 stranaka okupljenih oko SNSD-a potpisalo koalicioni sporazum o skupštinskoj većini koja ima 80 odsto političkog kapaciteta u Skupštini grada.

Prema izbornim rezultatima, ova koalicija, koja je tokom kampanje podržavala zajedničkog kandidata za gradonačelnika Miću Mićića, koji na lokalnim izborima nije osvojio novi mandat, osvojila je 80 odsto glasova za Skupštinu grada, a 40 odsto glasova za gradonačelnika.

Krajem novembra u prostorijama bijeljinskog SNSD-a našao se i potpredsjednik stranke Radovan Višković, koji je i zadužen za ovaj Gradski odbor. Višković je tada izjavio da je izvršena prva preliminarna analiza izbornih rezultata u Bijeljini, gdje je partija postigla dobar rezultat i imala dobar rast.

Višković je tada podsjetio da zajednički kandidat za gradonačelnika nije izabran i ako je imao podršku SNSD-a, te da je napravljena analiza da se vidi ko je tome doprinio i ko to na neki način nije podržao zajedničkog kandidata.

Najavio je i analizu rezultata u svim opštinskim odborima SNSD-a i rekao da tamo gdje bude potrebno da se provedu unutrastranački izbori, biće provedeni bez ikakvog stresa, ljutnje.

Želimo poručio je da napravimo što bolju instrastrukturu za izbore 2022. godine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *