Poziv na solidarnost uoči novogodišnjih i božićnih praznika

Sekretar Crvenog krsta Bijeljina Perica Gligić očekuje da će se građani i privrednici odazvati tradicionalnoj humanitarnoj akciji Centra za socijalni rad i Crvenog krsta pred novogodišnje i božićne praznike koja će početi ovih dana.

Gligić je rekao Srni da će poziv za pomoć u novcu ili robi biti upućen na adrese stotinjak i više lokalnih privrednika koji tradicionalno podržavaju humanitarne akcije.

“Dogovorili smo da ćemo svim organizacijama dostaviti dopis u vezi sa donacijom i pomoći koliko ko može”, naveo je Gligić.

On je rekao da je, prema podacima Centra za socijalni rad, pomoć neophodna za najmanje 500 socijalno ugroženih porodica u Semberiji.

“U ovoj godini imali smo veći broj ljudi koji su tražili pomoć u Crvenom krstu, a povećana je i potreba za uslugama Narodne kuhinje u gradu, koju koristi 250 najugroženijih”, naveo je Gligić.

On očekuje da će odziv bijeljinskih privrednika na humanitarnu akciju uoči praznika biti dobar.

“U gradskoj organizaciji Crvenog krsta očekuju prikupljanje sredstava za nabavku više od 200 paketa hrane, kako je i dosad otprilike bilo, i 40 božićnih pečenica za socijalno ugrožene porodice”, naveo je Gligić.

On je naglasio da je pandemija virusa korona pokazala značaj solidarnosti društva da se pomogne što većem broju stanovnika.

“Tokom borbe protiv pandemije dobili smo pomoć od Crvenog krsta Republike Srpska, paketa hrane i higijene. Mi smo radili akciju u vezi sa nabavkom respiratora, pa nije uvijek prijatno ni tražiti, a i privreda nije u nekoj zavidnoj situaciji”, kaže Gligić.

On je napomenuo da donacija bilo koje vrste iz inostranstva nije bilo.

“Od naših građana pomoć dobijamo isključivo u garderobi, a od opštine ove godine 39.000 KM, što je simboličan iznos u odnosu na činjenicu da drugi gradovi u Srpskoj dobijaju značajnije iznose. Imamo i vlastitih sredstava zahvaljujući kojima i uspijevamo da održimo Gradsku organizaciju Crvenog krsta”, rekao je Gligić.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.