Povučena tri modela bicikala za djecu

Tri modela bicikala za djecu povučena su sa tržišta BiH jer prestavljaju rizik od povreda, saopšteno je iz Agencije za nadzor nad tržištem BiH.

Riječ je o biciklima “Bed boj salkano” /Bad Boy Salcano/ porijeklom iz Turske, čiji je bar kod 8699957228913, i kineskim “Forever” model “DJ-0672” i “Robi” model “D003-16”.

Potrošačima koji ih posjeduju preporučuje se da ga prestanu koristiti i vrate uvozniku ili u trgovinu maloprodaje gdje je kupljen.

Bicikl iz Turske povučen je jer nije opremljen sa najmanje dva nezavisna aktivirana kočiona sistema, a držači na upravljačima ne ispunjavaju zahtjeve propisane u standardu.

Kod bicikala marke “Forever” sa bar kodom 3870373006728 i “Robi” čiji je bar kod 4102020003445 zahtjeve propisane u standardu ne ispunjavaju držači na upravljačima, zaštita na lancu, kao i sjedište.

Kod sva tri bicikla zahtjevi u vezi sa uputstvima za upotrebu i označavanje nisu u skladu sa standardom, navode iz Agencije i dodaju da ovi proizvodi ne ispunjavaju bezbjednosne zahtjeve propisane u standardu BAS EN ISO 8098:2015.

Nadležna inspekcija naložila je povlačenje proizvoda sa tržišta, povrata od potrošača, uništavanja i informisanja javnosti, kažu u Agenciji.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *