Povratak hodočasnika u Srpsku nakon tragedije na pokloničkom putovanju

Hodočasnici koji se osjećaju dobro, nakon tragedije kod Ovčar Banje tokom pokloničkog putovanja u manastire u Srbije u kojoj su stradale dvije žene, krenuli su u pratnji sveštenika nazad za Republiku Srpsku, objavljeno je iz Eparhije zvorničko-tuzlanske.

Više od 10 osoba prebačeno je u čačansku bolnicu, a troje najteže povrijeđenih trebalo bi da budu smješteni na Institut za ortopediju Banjica u Beogradu.

Po blagoslovu Njegovog preosveštenstva episkopa zvorničko-tuzlanskog Fotija povrijeđene su posjetili sveštenici Miloš Trišić iz Tuzle i Miloš Zekanović iz Zvornika, a tokom popodneva obišli su ih i gradonačelnici Čačka i Zvornika Milun Todorović i Zoran Stevanović.

Ministar Nenad Popović je u ime Vlade Srbije došao da obiđe mjesto nesreće i povrijeđene u bolnici i obećao pomoć oko njihovog zbrinjavanja i boravka dok su u bolnici u Srbiji.

Dvije žene stradale su kada je došlo do rušenja visećeg mosta kod Ovčar Banje, u blizini Manastira Jovanje.

Jednu ženu je udarila sajla od mosta te je preminula, dok se druga zapetljala u riječnu travu i nije uspjela da se izvuče iznad površine vode na vrijeme.

Sveštenici, vozači i prolaznici su do dolaska spasioca uspjeli ostale da izvuku na obalu.

Do tragedije je došlo kada je 115 hodočasnika iz Zvornika – koji su krenuli u posjetu Manastiru Đunis, zaustavio se u Ovčarsko-kablarskoj klisuri da naprave pauzu – tada je njih dvadesetak krenulo istovremeno da prelazi viseći most.

U jednom trenutku je pukla sajla, inače dotrajalog mosta, i ljudi su se pali u ledenu rijeku.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislav Momirović izrazio je saučešće porodicama stradalih u Ovčar Banji i najavio sprovođenje istrage povodom ove nesreće.

“Istraga će biti sprovedena, oko toga nema dileme. Znamo da stanje mosta nije bilo nepoznato za nadležne državne organe”, rekao je Momirović i dodao da je ovo ozbiljan događaj.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *