Povelja grada Bijeljina Miloradu Dodiku

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik ovogodišnji je dobitnik najvišeg priznanja Bijeljine – Povelje grada za izuzetan doprinos razvoju lokalne samouprave i zalaganje za izgradnju vitalnih infrastrukturnih projekata.

Priznanja se dodjeljuju povodom Dana grada 24. septembra, kojim se proslavlja prvo oslobođenje Bijeljine od fašističkog okupatora u Drugom svjetskom ratu.

Zlatnom medaljom “Knez Ivo od Semebrije” posthumno će biti nagrađen Đoko Mihajlović, dugogodišnji generalni sekretar Crvenog krsta Republike Srpske, za nesebičnost i požrtvovanost u humanitarnom radu.

Ovo priznanje će posthumno biti dodijeljeno i za Blagoja Gavrilovića, za ličnu hrabrost i nesebično požrtvovanje u proteklom otadžbinskom ratu, te predan rad na mjestu predsjednika Boračke organizacije Republike Srpske i predsjednika Boračke organizacije opštine Bijeljina.

Zlatnom medaljom “Knez Ivo od Semebrije” biće nagrađeni učesnici humanitarne akcije “Respiratori za Srpsku”, kao i Bolnica “Sveti Vračevi” i Dom zdravlja u Bijeljini za izuzetan doprinos i nesebičan rad u vrijeme borbe protiv virusa korona.

Među dobitnicima priznanja su Udruženje veterana “Garda Panteri”, Gradska organizacija porodica zarobljenih, poginulih i nestalih lica iz Bijeljine i niz pojedinaca i firmi zaslužnih za razvoj Bijeljine u različitim oblastima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *