Centar za socijalni rad obilježio krsnu slavu

Zaposleni u bijeljinskom Centru za socijalni rad prvi put su u novom objektu obilježili krsnu slavu – Svete pravedne Joakima i Anu, a direktor Centra Milorad Sofrenić poručio je da će se ova ustanova i dalje truditi da unapređuje usluge i pomogne što većem broju korisnika.

– U aprilu smo počeli rad u novim prostorijama, a to znači da su i usluge koje pružamo korisnicima sada kvalitetnije. Kancelarije za rad zaposlenih izgrađene su po najvišim standardima i sada mnogo rasterećenije možemo da rješavamo veoma delikatne probleme porodično-pravne zaštite – poručio je Sofrenić.

Prema njegovim riječima, posebno treba istaći izgradnju Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama, koji bi trebalo da počne sa radom tokom oktobra.

– Izgradnja i opremanje Dnevnog centra koštali su 650.000 KM i za ove potrebe ćemo morati dodatno da zaposlimo radnike, kao što su specijalni pedagozi, specijalni vaspitači i defektolozi. Pretpostavljamo da će u Centar dnevno dolaziti između 40 i 60 djece – pojasnio je Sofrenić.

Površina nove zgrade Centra za socijalni rad iznosi više od 2.500 metara kvadratnih i nalazi se pored Gradskog parka, u Ulici potporučnika Smajića. U zgradi, čija je izgradnja koštala 3,1 milion konvertibilnih maraka, osim kancelarija Centra nalaziće se i druge institucije – Savez opština i gradova i Direkcija za izgradnju i razvoj Grada.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *