Povećan broj udesa sa materijalnom štetom /VIDEO/

Nepropisna i neprilagođena brzina kretanja vozila bila je najčešći uzrok saobraćajki koje su se dogodile na putevima koji su u nadležnosti Policijske uprave Bijeljina. Prema policijskim evidencijama magistralni put Bijeljina – Banj Brdo bio je najrizičnji putni pravac. Iz policije apeluju na vozače da smanje brzinu, te napominju, da će od ponedjeljka 1. novembra biti kontrolisano i posjedovanje obavezne zimske opreme.

Policijske evidencije pokazuju da je za prvih devet mjeseci ove godine došlo do povećanja broja nezgoda sa materijalnom štetom. Na putevima koji su u nadležnosti Policijske uprave Bijeljina dogodila se 661 ovakva nezgoda što je za oko 14 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

U ovom periodu dogodilo se osam saobraćajnih nesreća sa poginulim licima, što je za tri nesreće manje u odnosu na isti period prošle godine. Najrizičnije kategorije u saobraćajnim nezgodama sa nastradalim licima bili su vozači.

Najrizičniji putni pravac na kojem su se najčešće dešavale saobraćajne nezgode bio je magistralni put Bijeljina – Banj Brdo, dok je nepropisna brzina kretanja vozila bila najčešći uzrok saobraćajki.

Broj stradalih na putevima Srpske je upozoravajući, pa je Agencija za bezbjednost saobraćaja predstavila strategiju unapređenja bezbjednosti saobraćaja u lokalnim samoupravama. Za devet mjeseci ove godine na putevima Srpske smrtno su stradala 74 učesnika u saobraćaju. Da broj stradalih na putevima ne bude statistika, potrebno je bezbjednost saobraćaja podići na viši nivo. Sve kreće od lokalnih zajednica.

Policijski službenici policijske uprave Bijeljina u prvih devet mjeseci ove godine evidentirali su i 30.627 prekršaja iz oblasti bezbjednostri saobraćaja , što je više za oko 30 odsto u odnosu na 2020. godinu.

Iz policije napominju vozačima da je od 1. novembra ove pa do 1. aprila 2022. godine zakonski obavezno posjedovanje i korištenje zimske opreme i to bez obzira na vremenske uslove. Zimska oprema obavezna je za sva motorna vozila izuzev motocikala i traktora.

Podsjećamo, ranije su vozači u BiH obaveznu zimsku opremu morali imati od 15. novembra do 15. aprila.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.