Potpisan sporazum o uređenju plovidbenog puta /VIDEO/

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislav Momirović i ministar komunikacija i transporta u Savjetu ministara Vojin Mitrović danas su u Beogradu potpisali sporazum u vezi sa projektom “Hidrotehnički i bagerski radovi na uređenju kritičnog sektora za plovidbu – Ušće Drine i Save”.

Sporazum reguliše način finansiranja i izrade projektno-tehničke dokumentacije, vođenje upravnih postupaka za procjenu uticaja na životnu sredinu, izdavanje lokacijskih uslova, te saglasnosti i građevinske dozvole za ovaj projekat.

Sporazum je potpisan u Vladi Srbije.

Ministar komunikacija i transporta u Savjetu ministara Vojin Mitrović kaže da je sporazum o hidrotehničkim i bagerskim radovima na ušću Drine u Savu izuzetno značajan za uređenje plovnog puta rijeke Save, ali i izražava žaljenje što za neke ključne projekte za Republiku Srpsku, BiH i Srbiju nema razumijevanja kod bošnjačkog i hrvatskog naroda.

Mitrović je, nakon potpisivanja ovog sporazuma sa ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislavom Momirovićem u Beogradu u Vladi Srbije, na pres konferenciji izrazio zadovoljstvo, navodeći da se u Vladi Srbije osjeća kao “svoj na svome”.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *