Postići jedinstvo unutar BORS-a /VIDEO/

Zaključci koji su usvojeni na Posebnoj sjednici Narodne Skupštine ne doprinose poboljšanju statusnog i materijalnog položaja u kome se trenutno nalazi boračka populacija, kažu u Koordinacionom odboru koji čine boračke organizacije i udruženja bijeljinske regije i Brčko distrikta. Sa sastanka koji je održan danas u Bijeljini pozivaju na jedinstvo boračkih organizacija i najavljuju vaninstitucionalni vid borbe.

U Bijeljini je održan sastanak Koordinacionog odbora koji čine boračke organizacije i udruženja bijeljinske regije i Brčko distrikta. Iznoseći zaključke sa današnjeg sastanka, predstavnici ovih organizacija poručuju da Posebnom sjednicom Narodne Skupštine na kojoj se raspravljalo o stanju u oblasti boračko-invalidske zaštite, nisu zadovoljni.

Kako kažu, dosadašnji institucionalni pregovori nisu urodili plodom i najavljuju vaninstitucionalni vid borbe za prava boračkih kategorija.

Pozvali su na jačanje Boračke organizacije jer je to kaže Miodrag Stevanović jedina organizacija koja postoji 29 godina i koja okuplja najveći broj članova.

Treba nam jedinstvo, veće invalidnine i veći borački dodatak, poručili su predstavnici Koordinacionog odbora boračkih organizacija i udruženja bijeljinskje regije i Brčko distrikta. Podsjetimo, Posebna sednica Narodne skupštine Srpske, na kojoj se raspravljalo o pravima demobilisanih boraca, održana je na zahtjev opozicije.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *