Školske akcije davanja krvi važne zbog podmlađivanja davalaštva /VIDEO/

U Bijeljini je dobrovoljno davalaštvo krvi veoma razvijeno, pa je među davaocima dragocjene tečnosti sve više mladih ljudi i srednjoškolaca, što je važno jer se davalaštvo podmlađuje. Dvodnevnoj tradicionalnoj akciji koju organizuje bijeljinska Gimnazija odazvalo se više od 50 učenika i profesora ove škole.

Mnogo je akcija i projekata koje iz godine u godinu realizuje Savjet učenika bijeljinske Gimnazije “Filip Višnjić”.Ipak u Savjetu posebno izdvajaju onu najhumaniju, a kojom promovišu doborovoljno davalaštvo dragocjene tečnosti.

U ovakve akcije uključeni su i učenici i profesori bijeljinske Gimnazije. Ovoj dvodnevnoj odazvalo se više od 50 njih.

Akcije dobrovoljnog davanja krvi koje organizuju škole važne su jer se davalaštvo podmlađuje i nastavlja da živi, ističu u Službi za transfuzijsku medicinu.

U Bijeljini je dobrovoljno davalaštvo krvi veoma razvijeno, prenosi se s koljena na koljeno i sa generacije na generaciju, pa u bijeljinskoj Službi za transfuziju trenutno nema deficita krvi svih komponenti i grupa.

Krv koja se kroz dobrovoljno i namjensko davanje prikupi na ovom mjestu upućuje se ka zdravstvenim ustanovama u kojima se liječe pacijenti sa ovog područja a kojima je krv prijeko potrebna.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *