Poštari odmjeravali snage u sportu i ljepoti

Posljednji dan ljeta i prvi jeseni zaposleni “Pošta Srpske” proveli su u veselju i sa puno smijeha, a glavna preokupacija bilo im je takmičenje u sportskim vještinama, u kojima je učestvovalo 11 ekipa, koje su se razlikovale po bojama.

Domaćin ovogodišnjih 18. po redu Radničkih sportskih igra pod nazivom “Poštarijada 2023” bila je ekipa u žutom koju su činili zaposleni Radne jedinice Bijeljina. Ovogodišnje okupljanje posebno će, kažu učesnici, ostati u sjećanju zbog nekoliko penzionera i trudnice, koji nipošto nisu željeli da propuste druženje sa oko 350 kolega, koliko ih se u petak i subotu okupilo u etno-selu “Stanišići” kod Bijeljine, piše “Glas Srpske“.

Predsjednica sindikata “Pošta Srpske” Slobodanka Kuridža kazala je da su kolege svoje vještine pokazale u sedam sportskih disciplina poput malog fudbala, odbojke, skakanja u poštanskim vreći i brzog kretanja, koje je izazvalo posebno interesovanje učesnika.

– Druženje, u nešto manje avanturističkom duhu, ali zato s puno smijeha i veselja u petak uveče smo nastavili u restoranu birajući misicu i mistera ovogodišnje “Poštarijade” i to sve sa kapama poštara. Titulu najljepše žene “Poštarijade” odnijela je koleginica iz Bijeljine, dok je kolega iz Trebinja pokupio simpatije žirija kad je u pitanju jača polovina – rekla je Kuridža.

Trebinjac, pored šarma, sve prisutne bacio je s nogu svojim kratkim pismom gdje je napisao: “Radim u “Poštama” kao poštar, Bog me stvorio za sve samo ne za posao”, što je među kolegama, istakla je ona, pokrenulo lavinu smijeha.

– Cilj ovog druženja i jeste da se kolege upoznaju, opuste, razmijene iskustva, jer je na kraju krajeva mnogo lakše ostvariti poslovne rezultate i riješiti neke situacije kada imate pomoć kolege, bilo to da je on iz Novog Grada ili Trebinja – rekla je Kuridža.

Dodala je da su podršku u organizaciji ovogodišnjih radničkih sportskih igra, koje su prvi put održane 2003. godine, imali i od uprave “Pošta Srpske” te da su događaj dodatno uveličale kolege iz Srbije.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *