“Orao” i “TRB” iz Srpske na sajmu u Beogradu

Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme “Partner 2023” počeće danas u Beogradu, a iz Republike Srpske na ovoj manifestaciji predstaviće se Vazduhoplovni zavod “Orao” i kompanija “Tehnički remont Bratunac” /TRB/.

TRB će prvi put van granica Republike Srpske predstaviti lako taktičko vozilo “vihor”, najnoviji proizvod kompanije, kao i novu generacija pištolja “RS 9 vampir”, najavljeno je je iz TRB-a.

Putem eksponata, video-materijala i kataloga biće prezentovani i ostali proizvodi iz asortimana TRB-a, a na 250 metara kvadratnih sajamskog prostora biće izložena dva “vihora” i jedan “despot”.

Lako taktičko vozilo “vihor” predstavljeno je javnosti Republike Srpske 4. aprila 2022. godine na Dan policije i obilježavanje 30 godina postojanja i rada Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, uz čiju svesrdnu pomoć i saradnju je “vihor” i nastao.

Riječ je o vozilu težine do osam tona, nosivosti dvije tone.

Vazduhoplovni zavod “Orao” iz Bijeljine predstaviće u Beogradu presjek motora “vajper”, koji proizvodi i remontuje.

Vršilac dužnosti izvršnog direktora za ekonomske poslove Mladen Lemez najavio je da se strategija “Orla” veže za vazduhoplovne kapacitete Srbije koje eksploatišu, tako da je ovom zavodu iz Republike Srpske veoma bitno da se prezentuje na pravi način.

Tokom četiri dana sajma, na Beogradskom sajmu u halama jedan, četiri i dva A, kao i na otvorenom prostoru proizvode će predstaviti više od 150 domaćih i stranih proizvođača, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme “Partner 2023” je najveći i najznačajniji sajam takve vrste u regionu. Održava se na Beogradskom sajmu svake druge godine.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *