Poslanička rasprava o Prijedlogu programa rada NS RS /VIDEO/

U Banjaluci danas počela sjednica Narodne Skupštine Republike Srpske. Prijedlog programa njenog rada za 2024. godinu izazvao je burnu poslaničku raspravu. Poslanički klubovi vladajuće koalicije uložili su amandman na Prijedlog programa rada Narodne skupštine za drugi kvartal ove godine, a koji se odnosi na Zakon o izmjenama Krivičnog zakonika Republike.

Poslanici opozicije u Narodnoj Skupštini Srpske kritikovali su danas Prijedlog programa rada Narodne Skupštine za ovu godinu.

Republika Srpska štiti svoju imovinu na najbolji mogući način, istakao je predsjednik parlamenta Srpske Nenad Stevandić tokom skupštinskog zasjedanja replicirajući poslaniku PDP-a Crnatku.

Zasjedanje je počelo danas aktuelnim časom i poslaničkim pitanjima. Ministar Petar Đokić rekao je da je Vlada Srpske ranije zaključila ugovor o koncesiji za izgradnju Termoelektrane Ugljevik tri i da koncesionar još nije donio izvršnu odluku da je odustao od ovog projekta.

Podsticaji privredi jedna je od tema o kojoj se govorilo tokom aktuelnog časa u Narodnoj Skupštini. Resorni ministar kaže da je Vlada od 2019. godine do danas uložila 98 miliona KM za podsticaje u privredi, a da je za podsticaje za povećanje plata za 60.000 radnika uloženo oko 62 miliona KM.

O smanjenju poreza i doprinosa ove godine neće biti riječi, moglo se čuti u parlamentu.

Na dnevnom redu skupštinskog zasjedanja je i Prijedlog izmjena i dopuna Porodičnog zakona, te izmjene i dopune Zakona o parničnom i zakona o vanparničnom postupku. Ova tri zakona biće razmatrana po hitnom postupku. Pred poslanicima i prijedlog zakona o očuvanju kulturnog i istorijskog nasljeđa Svetog manastira Hilandar, koji je predložio predsjednik Milorad Dodik.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *