Poslanici Narodne skupštine izabrali novu Vladu Republike Srpske

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske izabrali su večeras novi saziv Vlade Republike Srpske, koju će predvoditi Radovan Višković.

Za izbor Vlade i premijera Srpske glasala su 74 poslanika od čega ih je 51 bilo za, a 23 protiv.

Na trećoj posebnoj sjednici parlamenta Srpske, poslanici su za ministra finansija Srpske izabrali Zoru Vidović, za ministra unutrašnjih poslova Sinišu Karana, a za ministra za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Željka Budimira.

Na poziciju ministra saobraćaja i veza Srpske izabran je Nedeljko Čubrilović, ministra energetike i rudarstva Petar Đokić, te ministra zdravlja i socijalne zaštite Srpske Alen Šeranić.

Za ministra za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske izabran je Zlatan Klokić, za ministra prosvjete i kulture Željku Stojičić, a za ministra za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srpske Bojan Vipotnik.

Poslanici su poziciju ministra privrede i preduzetništva Srpske povjerili Vojinu Mitrović, ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Savi Miniću, dok je ministar trgovine i turizma Srpske Sevlid Hurtić.

Za ministra pravde Republike Srpske izabran je Miloš Bukejlović, za ministra rada i boračko-invalidske zaštite Dragoslav Kabić, za ministra uprave i lokalne samouprave Senka Jujić, a na mjesto ministra za porodicu, omladinu i sport Srpske Dado Dogan.

Glasanju u parlamentu Srpske je prisustvovao predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Nakon izbora, premijer i ministri Srpske položili su zakletvu.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *