U 17.000 slučajeva pružena besplatna pravna pomoć /VIDEO/

Već 13 godina na području grada Bijeljina radi Centar za pružanje besplatne pravne pomoći, koji je za vrijeme svog postojanja pomogao u oko 17.000 slučajeva, lica koja nisu bila u mogućnosti da sama snose troškove sudskog postupka i troškove advokata.

Ako na pomenutoj kućnoj listi postoje još neka lica i za njih je potrebno dostaviti neophodnu dokumentaciju, pojašnjava Lazarević i dodaje da a ko su u pitanju penzioneri, to je ček od penzije, a ako su u pitanju đaci, onda potvrda o redovnom školovanju.

Što se tiče postupaka koje vodi Centar za pružanje besplatne pravne pomoći, to su upravni postupci koji se odnose na sačinjavanje žalbi i vanrednih pravnih sredstava, upravni sporovi, te parnični, vanparnični i izvršni postupci.

Ovaj Centar na području grada Bieljina radi više od 12 godina, a u prosjeku godišnje imaju oko 1.400 stranaka, od čega se oko 70% odnosi na pravne savjete i obavještenja.

Kancelarija Centra za pružanje besplatne pravne pomoći u Bijeljini ima zaposlena 3 diplomirana pravnika – 2 sa položenim pravosudnim ispitom, a pokrivaju područje Okružnog suda Bijeljina, odnosno zastupaju pred sudovima u Srebrenici, Zvorniku i Bijeljini.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *