Posjeta ruske i egipatske delegacije obilježila drugi dan Sajma

Za Tehnički remont Bratunac /TRB/ najznačajniji događaj drugog dana Sajma naoružanja i vojne opreme “Edeks” u Kairu bila je posjeta ruske i egipatske delegacije.

Rusku delegaciju juče je predvodio Oleg Markejev, zamjenik direktora “Rosoboroneksporta”, ruske državne kompanije za trgovinu oružja i vojne opreme čiji je rad pod direktnim nadzorom predsjednika Rusije Vladimira Putina.

Delegaciju Egipta predvodio je general Mohamed Adli, direktor Odjeljenja za oružje i municiju u egipatskom Ministarstvu odbrane, objavljeno je danas na “Fejsbuk” stranici TRB-a.

O proizvodnom programu i uslugama TRB-a ruskim i egipatskim zvaničnicima govorio je većinski vlasnik TRB-a Slaven Ristić, kao i uži menadžment kompanije, u prisustvu ministra privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslava Petričevića.

TRB na ovoj značajnoj sajamskoj manifestaciji predstavlja cjelokupan proizvodni program, sa fokusom na multifunkcionalno vozilo “despot”, što je ujedno i prva zvanična promocija van granica Srpske, odnosno BiH i Srbije.

Takođe, TRB u Kairu predstavlja i poluautomatski pištolj “RS devet vampir”, upaljače za vojnu namjenu, kao i niz usluga koje pruža.

Na sajmu “Edeks” u Kairu, koji se završava danas, učestvuje više od 400 izlagača koji predstavljaju najsavremenija dostignuća iz oblasti vojne industrije i naoružanja.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *