Posebna sjednica NSRS 7. septembra

Narodna skupština Republike Srpske trebalo bi u ponedjeljak, 7. septembra, na posebnoj sjednici da razmatra Prijedlog odluke o potvrđivanju izjave srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika po kojoj je odluka o odobravanju zaključivanja Memoranduma o razumijevanju između Centralne izborne komisije /CIK/ BiH i Međunarodne fondacije za izborne sisteme, veoma štetna po interese Srpske.

Posebnu sjednicu danas je zakazao Kolegijum Narodne skupštine.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da su protiv predloženog dnevnog reda bili SDS i PDP.

“Na Kolegijumu je odlučeno da se na posebnoj sjednici mogu obratiti predstavnici parlamentanih stranaka, ukoliko dostave zahtjev do petka, 4. septembra, u 15.00 časova”, rekao je novinarima Čubrilović, nakon sjednice Kolegijuma.

Šef Kluba poslanika SDS-a Miladin Stanić naveo je da se ova politička partija protivi održavanju posebne sjednice zato što Međunarodna fondacija za izborne sisteme ne može nanijeti dio štete koliko je nanosi vlast.

“Kada SNSD nema šta da ponudi građanima Republike Spske u različitim oblastima, onda traže da se zabrani učestvovanje u izbornom procesu onima koji su ih doveli na vlast”, rekao je Stanić.

Sjednica će početi u 9.00 časova.

Posebnu sjednicu Narodne skupštine zatražio je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik koji je odluku o odobravanju zaključivanja Memoranduma o razumijevanju između CIK-a BiH i Međunarodne fondacije za izborne sisteme, usvojenu bez konsenzusa 27. avgusta na sjednici Predsjedništva BiH proglasio veoma štetnom po vitalne interese Republike Srpske.

Dodik je ranije pozvao poslanike Narodne skupštine da u roku od deset dana održe sjednicu i dvotrećinskog većinom podrže njegov proglas.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *