Poruka (RE)KONSTRUKCIJE: Prioritet mir, bezbjednost i jedinstvo! /VIDEO/

Svi koji prizivaju ponovni rat na teritoriji Srpske i BiH moraju odmah biti sankcionisani, a Policija Republike Srpske će spriječiti svakoga ko doprinosi nestabilnosti, bilo da je riječ o običnom građaninu ili o funkcioneru jer mir nema alternativu, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač nakon Panel diskusije (RE)Konstrukcija: Aktuelna geostrateška dešavanja u svijetu i refleksija na region, koju je u Bijeljini organizovala Republička stranka Srpske /RSS/.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin istakao je da je ponosan što je imao priliku da se obrati narodu Semberije, a da je veliki odziv građana na panel diskusiju dokazao da Srbi imaju potrebu da budu politički jedinstveni, gdje god živjeli.

Predsjednik Republičke stranke Srpske Mladen Petrović naglasio je da se jedinstvo Republike Srpske i Srbije podrazumijeva i da je zadovoljan što je RSS održala diskusiju o važnoj temi koja potresa cijeli svijet.

Panel diskusija (RE)Konstrukcija: Aktuelna geostrateška dešavanja u svijetu i refleksija na region održana je u prepunoj sali Centra za kulturu „Semberija“, a o ukrajinskoj krizi govorili su ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, njegov pomoćnik Vladimir Ilić, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač, profesor Fakulteta političkih nauka u Banjaluci doc. dr Željko Budimir, politikolog Slaven Ristić, profesor Pravnog fakulteta u Novom Sadu Ljubomir Stajić i general-major u penziji Mitar Kovač.

Publika je imala priliku da postavi pitanja učesnicima panel diskusije.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *