Pomoć za 282 preduzetnika u Bijeljini /VIDEO/

Danas je u zgradi Gradske uprave gradonačelnik Bijeljine održao sastanak sa preduzetnicima koji su dobili bespovratna finansijska sredstva na ime pomoći u cilju ublažavanja posljedica pandemije virusa korona. Ukupan iznos pomoći iznosi 200 hiljada KM a 282 preduzetnika će dobiti pomoć u iznosu od 708 KM.

Jednokratna finansijska sredstva se dodjeljuju kao intereventna podrška najugroženijim  preduzetnicima usmjerena na oporavak od poljedica pandemije korona virusa. Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović  je istakao da  se svaka marka uložena u privredu i preduzetništvo gradu vrati višestruko.

Milorad Stević, izvršni direktor Gradskog zanatsko-preduzetničkog udruženja “Preduzetnik” rekao da je Biljeina prešla cifru od 2 hiljade samostalnih preduzetnika uprkos pandemiji korona virusa i zahvalio se Gradskoj upravi na finansijskoj podršci koju su izdvojili za predzetnike.

Ukupno 282 od 312 prijavljenih preduzetnika je ispunilo uslove propisane javnim pozivom i dobilo jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 709 KM koji će im kako kažu pomoći u poslovanju ali ističu da nije bitna sama cifra koliko je bitan  gest kojim je gradonačelnik pokazao da stoji uz samostalne preduzetnike

Gradonačelnik Petrović je istakao da u prijedlogu budžeta za narednu godinu planira da predloži izdvajanje više novca za podsticaj privredi i otvaranje novih radnih mjesta jer želi da stvori privredni ambijent koji će podstaći domaće i strane investicije i povećati zaposlenost.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *