Pomoć iz Amerike za borbu protiv kovida-19

U cilju efikasnije borbe i zaštite protiv virusa korona Ambasada SAD u BiH, u saradnji sa nevladinom organizacijom „Duh Amerike” (Spirit of America), uputila je Gradu Bijeljina i Gradskoj organizaciji Crvenog krsta Bijeljina pakete pomoći koji sadrže zaštitu opremu i dezinfekciona sredstva.

Gradskom Odjeljenju civilne zaštite, pored 25 vizira, 20 vodootpornih pregača i gumenih rukavica, uručene su dvije ručne pumpe sa raspršivačem, 25 petolitarskih kanistera koncentrisanog sredstva za dezinfekciju i 25 litarskih boca sredstva za dezinfekciju ruku.

Isti paket pomoći uručen je predstavnicima bijeljinskog Crvenog krsta.

-Bijeljina je lokalna zajednica koju smatramo kao pouzdanog partnera, a podrška u vidu zaštitno-sanitarne opreme je rezultat naše dobre saradnje. Proizvodi iz paketa pomoći kupljeni su od lokalnih proizvođača iz BiH, koji su svoju proizvodnju prilagodili vanrednom stanju i nadamo se da će vam biti korisni u nastojanjima da pomognete vašoj zajednici. Vjerujemo da će upućenu pomoć iskoristi upravo oni kojima je zaštita najpotrebnija – poručuju iz Tima za podršku civilno-vojnoj saradnji (CMSE) Ambasade SAD u BiH.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *