Policija Srpske – Oslonac i garant bezbjednosti svih građana /VIDEO/

U Ministarstvu unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske rekli su  da su sve organizovane aktivnosti obustavili iako je  bio je predviđen niz događaja.

Ministar Dragan  Lukač  rekao je  da Dan policije Srpske i 28 godina od osnivanja MUP-a, zbog vanrednih okolnosti neće biti obilježeni svečano kao ranije, već skromno i uz poštovanje svih pravila Republičkog štaba za vanredne situacije.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač istakao je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ stavilo u funkciju sve svoje kapacitete s ciljem kontrole i suzbijanja širenja virusa korona, naglasivši da su angažovani i polaznici Policijske akademije koji će biti ispomoć u policijskim stanicama s ciljem odrađivanja pripravničkog staža u vanrednim okolnostima.

Lukač je poručio svim građanima Republike Srpske da je MUP s ciljem suzbijanja virusa korona angažovao sve svoje kapacitete, te da u svakom, pa i materijalno-tehničkom pogledu, imaju pomoć i podršku Vlade.

On je rekao da je MUP pod opterećenjem zbog aktuelne situacije, uvođenja policijskog časa, kontrola ljudi, karantina i graničnih prelaza, ali da ima dovoljno resursa i kapaciteta da ispunjava zadatke i brojne poslove za koje je zadužen.

On je rekao da MUP koristi tehničke resurse i zakonske mogućnosti kada je riječ o pojedincima koji krše pravila kućne i druge izolacije.

Pripadnici policijskih formacija dali su veliki doprinos formiranju i odbrani Republike Srpske, a u ratu su živote položila 782 policajca.Policija Republike Srpske formirana je 4. aprila 1992. godine i izvršna je institucija, operativni i istražni organ MUP-a.Za složenije policijske zadatke zaduženi su pripadnici Žandarmerije, a najelitnija formacija je Specijalna antiteroristička jedinica

Zvaničnici Srpske čestitali su Dan policije Ministarstvu unutrašnjnih poslova Republike Srpske.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović je u čestitki povodom Dana policije Srpske istakla da Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ predstavlja garanciju građanima Republike da će živjeti mirnije i bezbjednije, a da će Republika Srpska uživati stabilnost koju zaslužuje.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da su  Pripadnici Policije Republike Srpske nebrojeno puta su do sada pokazali da su uvijek uz svoj narod i Republiku Srpsku. On je ukazao da se snaga policije Srpske vidi i danas u vrijeme kada se Republika, kao i cijeli svijet bori protiv pandemije virusa korona.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković  je izrazio posebnu zahvalnost svim pripadnicima policije jer u ovoj teškoj situaciji izazvanoj pojavom virusa korona, požrtvovanim radom i zalaganjem, stavljajući na raspolaganje sve svoje resurse, daju nemjerljiv doprinos u zaštiti života i zdravlja svih građana.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović u čestitki povodom 4. aprila, Dana policije Srpske, izrazio je ponos što Srpska danas ima jaku, stabilnu, savremenu, profesionalnu i veoma organizovanu policijsku strukturu koja je temelj daljeg razvoja i izgradnje Republike i zaštite prava, bezbjednosti i imovine svih građana.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *