Stručnjaci optimisti, ali pozivaju da april provedemo kući /VIDEO/

Lijepo vrijeme mnoge građani mami da izađu napolje. Međutim, stručnjaci preporučuju građanima da to ne čine i da se strpe do kraja aprila , kada se očekuje jenjavanje virusa. Gostujući u ovonedjeljnom izdanju emisije Panorama,  Milica Lovrić direktorka bijeljinske Bolnice govorila je o izazovima sa kojima se suočavaju zdravstveni radnici u ovoj novonastaloj situaciji, nabavci neophodne medicinske pomoći i trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Semberiji.

Virus korona stavio je medicinare u Srpskoj i širom svijeta  pred brojne izazove. Pandemija Kovid 19 je  sasvim novi oblik virusa. Uprkos tome na području Semberije epidemiološka situacija je pod kontrolom.

Prema riječima direktorke bijeljinske bolnice “Sveti Vračevi” Milice Lovrić na našim prostorima još uvijek nema veliki broj zaraženih lica , a bolnica raspolaže i sa dovoljnim brojem respiratora i druge medicinske opreme. Ona je gostujući u ovonedjeljnom izdanju emisije Panorama na programu naše TV , istakla da bijeljinska bolnica trenutno posjeduje 13 respiratora, a očekuje  se donacija još 10 respiratora iz donacije privrednika.

Dodala je da je od prikupljenog novca bijeljinskih privrednika kupljeno pet monitora za intenzivnu karantinsku njegu, te da je poručeno još pet monitora koji prate vitalne funkcije pacijenta.

Ona je istakla da je počeo širi proces testiranja osoba koje su bile u neposrednom kontaktu sa zaraženim osobama. Dodaje da je period do kraja aprila mjeseca najkritičniji i pozvala građane na poštovanje mjera zaštite.

Dodala je da se privode kraju građevinski radovi u objektu nekadašnjeg hirurškog Odjeljenja koje će biti osposobljeno da primi 60 lica odnosno potencijalno inficiranih pacijenata.

Jedan dječak i jedna djevojčica rođeni su u karantinskoj operacionoj sali u vrijeme pandemije u Bijeljini.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *