Policija oduzela skupocjeni mercedes, nastavljeni pretresi

U nastavku istrage u okviru akcija “Transporter” i “Storidž”, policija je jutros, u banjalučkom naselju Obilićevo, u ulici Јasenovačkih logoraša, oduzela skupocjeni mercedes, koji je bio parkiran u garaži jedne zgrade.

Policija je i juče tokom cijelog dana pretresala ovu zgradu, a u njenoj blizini i danas je prisutan veliki broj policajaca.

Osumnjičeni se mogu dovesti u vezu i sa naručiocima i počiniocima ubistva načelnika krim-policije u Prijedoru Radenka Bašića.

Podsjećamo, tokom jučerašnje akcije uhapšeni su Jelenko Knežević iz Banjaluke, te Bilećani Aleksandar Ivković i Mirjana Vujović zbog sumnje da su se bavili švercom narkotika, ali i zbog povezanosti sa naručiocima i počiniocima teškog ubistva načelnika krim-policije u Prijedoru Radenka Bašića.

Uhapšene dovode u vezu i sa učestvovanjem u još jednom naručenom ubistvu, ranije počinjenom u Banjaluci.

Jelenku Kneževiću mediji pripisuju i da je pripadao grupi koju je predvodio Bojan Cvijetić, savjetnik bivšeg ministra bezbjednosti Dragana Mektića. Kod njega je tada MUP Srpske pronašao više stotina kilograma droge skank i povjerljive dokumente Obavještajno-bezbjednosne agencije o kriminalnim organizacijama na Zapadnom Balkanu. Osim Cvijetića, tada je u akciji “Transporter” privedeno još osam lica.

Krajem prošle godine, akcijom “Storidž 2” MUP i SIPA stali su u kraj organizovanoj kriminalnoj grupi koja je dovođena u vezu sa međunarodnim krijumčarenjem droge i oružja, a privedeno je 19 lica. Današnja i jučerašnja akcija, samo su nastavak onih iz prošle godine.

(RTRS)


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *