Policajci daju krv povodom slave MUP-a /VIDEO/

Pripadnici Policijske uprave Bijeljina od jutros daju krv u u bijeljinskoj Službi za transfuzijsku medicinu u okviru akcije povodom krsne slave Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske – Svetog arhangela Mihaila.

Portparol Policijske uprave Bijeljina Aleksandra Marić je naglasila da ova uprava može da bude ponosna jer ima veliki broj mladih kolega koji se rado odazivaju ovakvim akcijama.

Među mladim policijskim službenicima  danas su se našli i oni koji su darovali krv i po pet puta.

Primarijus dr Snežana Gegić načelnik Službe za transfuzijsku medicinu izrazila je zadovoljstvo dvodnevnom akcijom darivanja krvi Policijske uprave Bijeljina.

Transfuzijski centar u Bijeljini funkcioniše na nivou regionalnog centra i ima veliki potencijal davalaštva jer pokriva veliku regiju naseljenog područja.

Ono što je za ovaj period karakteristično i što predstavlja veliku radost ove službe to je druženje sa mladim ljudima.

Sve rh negativne krvne grupe su rjeđe od pozitivnih,posebno AB negativna,ali balans u prirodi svako postoji,kako je ova grupa najrjeđa među davaocima,tako i među pacijentima i potrebe za ovom krvnom grupom su najmanje.Ne čekajte apel,ukoliko ste u prilici darujte krv i postanite dobrovoljni davalac ove dragocjene tečnosti.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *