Policajac i jedno lice povrijeđeni u tuči navijača na rukometnoj utakmici

U tuči na rukometnoj utakmici u Bijeljini lakše je povrijeđen policajac i Bijeljinac čiji su inicijali M.M, saopšteno je iz Policijske uprave.

Do narušavanja javnog reda i mira tučom više lica u Sportskoj sali u Račanskoj ulici došlo je juče u 18.00 časova tokom utakmice rukometnih klubova “Crvena zvezda” iz Beograda i domaće “Bijeljine”.

Povrijeđeni M.M. izjavio je da ne želi krivičnu odgovornost za identifikovanog počinioca M.Đ. iz Bijeljine, koji je sankcionisan po Zakonu o sprečavanju nasilja na sportskim priredbama.

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštvo u Bijeljini izjasnio se da nema elemenata krivičnog djela, s obzirom na to da je oštećeni izjavio da ne želi krivičnu odgovornost za izvršioca.

Radi ponovnog uspostavljanja javnog reda i mira sinoć su angažovani policijski službenici Jedinice žandarmerije Bijeljina, na koje je nasrnula grupa navijača, te je tom prilikom lakše povređen policijski službenik Policijske stanice Bijeljina dva.

Tužilaštvo je ovo kvalifikovalo kao krivično djelo napad na službeno lice u vršenju sklužbene dužnosti.

Iz Policijske uprave Bijeljina navode da se preduzimaju sve potrebne mjere i radnje radi utvrđivanja odgovornosti organizatora javnog skupa za određene propuste.

(foto: screenshot-Moja Bijeljina)


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *