Narednih dana podjela 500 tona brašna i paketa osnovnih životnih namirnica

U Republici Srpskoj će narednih dana za sve građane u stanju socijalne potrebe biti podijeljeno 500 tona brašna i paketa osnovnih životnih namirnica, rekao je danas Srni ministar trgovine i turizma Denis Šulić.

Šulić je naveo da će podjela biti izvršena putem Crvenog krsta Republike Srpske, a na inicijativu predsjednika Vlade Radovana Viškovića iz zaliha pšenice i namirnica nabavljenih kroz interventne nabavke.

On je podsjetio da je u prethodne dvije godine u nekoliko navrata Vlada Srpske iz zaliha namirnica nabavljenih kroz interventne nabavke distribuirala pomoć u vidu brašna i osnovnih životnih namirnica za građane koji su u stanju potrebe, te javnim kuhinjama Srpske.

“Vlada je i ovaj put donijela odluku da obezbijedi 500.000 kilograma brašna za rad Crvenog krsta Republike Srpske, kao i pakete pomoći sa osnovnim životnim namirnicama s ciljem zadovoljenja potreba lokalnog stanovništva koje je u stanju socijalne potrebe”, rekao je Šulić.

Prema njegovim riječima, donacija će biti namijenjena za sve građane kojima je potrebna ova pomoć, bez obzira da li su na evidenciji Crvenog krsta.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *