Pokušaj paljenja zastave Republike Srpske iznad Vojkovića

Na Kundovači iznad naselja Vojkovići u Istočnoj Ilidži tokom novogodišnjih praznika dogodio se pokušaj paljenja zastave Republike Srpske.

Ovaj vandalisi čin otkrili su predstavnici Boračke organizacije tokom redovnog obilaska i mijenjanja zastave povodom 9. januara, Dana Republike Srpske.

PALjENjE ZASTAVE SRPSKE NAJVJEROVATNIJE SMIŠLjENO

Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije Republike Srpske /BORS/ Aleksandar Savić rekao je da ova organizacija najoštrije osuđuje pokušaj paljenja zastave Srpske na Kundovači iznad naselja Vojkovići tokom novogodišnjih praznika, te očekuje da će vinovnici biti privedeni.

Savić je rekao Srni da ovaj akt ne doprinosi pomirenju naroda u BiH, te da je najvjerovatnije smišljen u vezi sa obilježavanjem 30 godina od uspostavljanja Republike Srpske i drugih jubileja.

“Nadamo se da će vinovnici ovog neprikladnog djela biti privedeni nadležnim organima”, rekao je Savić.

Predsjednik Boračke organizacije Istočna Ilidža Slobodan Maunaga izrazio je ranije nadu da će policija otkriti počinioce ovog vandalskog čina.

Predstavnici Boračke organizacije su tokom redovnog obilaska i mijenjanja zastave povodom 9. januara, Dana Republike Srpske, ugledali djelimično izgorjelu zastavu.

(Srna/RTRS)

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *