Pojavom delta soja korona virusa javljaju se i novi simptomi /VIDEO/

Kod još 273 osoba u Republici Srpskoj potvrđen je novi virus korona među 781 testiranih laboratorijskih uzoraka. Prema mjestu prebivališta, 70 osoba je iz Banjaluke, 38 iz Bijeljine, 19 iz Trebinja. Preminuo je 21 pacijent u Srpskoj.

Da li je u pitanju kovid ili prehlada, ponekad je teško razlikovati. Oba oboljenja spadaju u respiratorne virusne infekcije, a jedan od novih i glavnih simptoma mutiranog virusa sada je i kijavica, koja je nekada bila osnovna karakteristika prehlade. Virus je mutirao i njegovim siptomima je dodata i kijavica, pojašnjavaju ljekari.

Sutuacija sa koronom u Srbiji i dalje ozbiljna. Svaki krevet koji je ispražnjen u kovid bolnici u Batajnici se vrlo brzo popuni, rekla je za RTS zamjenica direktora te bolnice dr Jelena Veličković. Istakla je da je svaki talas epidemije doneo neko novo iznenađenje i da ljekari još uvujek puno uče o ovoj bolesti.

Srbija je obezbijedila i novi lijek koji će biti primjenjivan kod kovid pacijenata.

Svaki četvrti test na virus korona bio je pozitivan u Sloveniji gdje je u protekla 24 časa potvrđeno 1.437 novih slučajeva

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *