Vučić: Velika Britanija stoji iza napada Prištine na Srbe na Kosovu /VIDEO/

Govoreći o posljednjim dešavanjima na Kosovu i Metohiji, kada je teško ranjen Srbin iz Zvečana, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je za Prvu televiziju da Velika Britanija stoji iza tog napada.

Vučić je istakao i da će Priština uskoro da proizvede još jednu akciju nalik onoj 13. oktobra.

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković, poslije sjednice SBUN na kojoj je razmatran redovni šestomjesečni izvještaj o radu UNMIK-a, razgovarao je sa generalnim sekretarom UN Antoniom Guterešom, koji je između ostalog pokazao i veliko interesovanje za dešavanja u našem regionu za situaciju u BiH, odnose Srbije i Hrvatske.

Premijerka Srbije Ana Brnabić poručila je da ne bi potpisala priznanje nezavisnosti tzv. Kosova ako bi se takav dokument našao na njenom premijerskom stolu, te da vjeruje da je moguć istorijski dogovor Srba i Albanaca.

Na Kosovu i Metohiji sutra se održavaju lokalni izbori. Biraju se predsjednici opština i odbornici skupština u 38 opština. Od njih, deset je sa srpskom većinom. Stručnjaci prognoziraju  da će manja izlaznost birača biti na sjeveru KiM zbog dešavanja prethodnih nedjelja.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.