Pojašnjenje za studente sa dvojnim državljanstvom /VIDEO/

Šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović uputio je dodatno pojašnjenje procedure ulaska u Srbiju za studente iz Republike Srpske koji imaju dvojno državljanstvo, a nisu regulisali boravak u Srbiji.

Cicović je u izjavi Srni pojasnio da ovi studenti, osim lične karte Republike Srpske, negativnog testa na koronu PCR ne starijeg od 72 časa, dobijenog u relevantnoj laboratoriji u Srpskoj, prilikom prelaska granice treba da imaju i original rješenje ili uvjerenje o dvojnom državljanstvu.

Nakon njegove prve izjave u kojoj je naveo različite uslove i procedure za ulazak u Srbiju studenata iz Srpske koji imaju dvojno državljanstvo i koji imaju odobren privremeni boravak ili stalno nastanjenje u Srbiji i za one studente koji to nemaju, Cicović je naveo da se Predstavništvu počeo javljati veći broj studenata koji imaju dvojno državljastvo, a nisu prijavljeni u Srbiji, pa je zato dao i dopunjeno pojašnjenje.

Cicović je ranije rekao Srni da su različiti uslovi i procedura za ulazak u Srbiju za one studente iz Republike Srpske koji imaju dvojno državljanstvo, koji imaju odobren privremeni boravak ili stalno nastanjenje u Srbiji i za one studente koji to nemaju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *