Otežan plasman junadi i svinja na domaćem tržištu /VIDEO/

Poljoprivrednici u Srpskoj traže uvođenje mjera zaštite domaće proizvodnje jer je otežan plasman tovne junadi i svinja na domaćem tržištu. Ukoliko mjere zaštite ne budu primjenjene imaćemo upozoravaju ogroman pad domaće proizvodnje

Slika s terena pšokazuje da je kada je stočarstvo u pitanju situacija najteža u oblasti tova junadi i svinja jer je potražnja za mesom znatno smanjena zbog epidemije virusa korona, dok je uvoz nastavljen, što je dodatno ugrozilo sektor proizvodnje.

S toga iz Saveza udruženja poljoprivrednih proizvođača traže uvođenje mjera zaštite domaće proizvodnje prije svega za tovnu junad i svinje i sve kategorije mesa, da bi farmeri uspjeli da realizuju plasman i obnove proizvodnju.

Marinković podsjeća da svi međunarodno potpisani ugovori, od kojih su najbitniji SSP I CEFTA sporazum, svojim članovima dozvoljavaju uvođenje mjera zaštite domaće proizvodnje ukoliko je ugrožena.

“Bez obzira na to koliko sada zavisili o uvozu, doći ćemo u situaciju da ćemo papreno plaćati uvozne proizvode, jer nećemo imati domaće”, upozorio je Marinković.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *