Pohvaljene aktivnosti Policijske uprave Bijeljina

Na sastanku ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniše Karana i direktora Policije Srpske Siniše Kostreševića sa načelnikom Policijske uprave Bijeljina Stjepanom Terzićem pohvaljene su posljednje aktivnosti bijeljinske policije na planu rasvjetljavanja paljevine vozila i bacanja bombe u dvorište jedne porodične kuće u tom gradu, koje su se dogodile proteklog vikenda.

Na sastanku u bijeljinskoj Policijskoj upravi stanje bezbjednosti u tom gradu ocijenjeno je kao dobro, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Karan je tom prilikom naglasio da je jako značajna proaktivna i efikasna reakcija policijskih službenika, kao i dobra saradnja sa nadležnim tužilaštvom.

Tim povodom, resorni ministar i Kostrešević sastali su sa glavnim tužiocem Okružnog tužilaštva Bijeljina Olgom Pantić koja je ocijenila izuzetnom saradnju sa pripadnicima MUP-a.

Karan je zahvalio za efikasnost navedenog tužilaštva u istrazi ubistva policijskog službenika Policijske uprave Bijeljina u oktobru prošle godine, kada je upravo zahvaljujući zajedničkim i sinhronizovanim aktivnostima vrlo brzo rasvijetljeno ovo teško krivično djelo, u okviru čega su izvršioci lišeni slobode.

Tokom posjete Bijeljini, ponovljena je opredijeljenost MUP-a Srpske za nastavak realizacije uspostavljanja sistema video-nadzora javnih površina kroz projekat “Bezbjedan grad”, koji predstavlja dobar instrument policiji u rasvjetljavanju krivičnih djela, narušavanja javnog reda i mira i uopšte održavanja stanja bezbjednosti.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *