Podrška za 29 mladih preduzetnika /VIDEO/

Mladi u Bijeljini zainteresovani su za pokretanje samostalnog biznisa. Svoju šansu vide u zanatskim djelatnostima, ali i IT sektoru. Kako bi ih podržali u toj namjeri, Razvojna agencija grada raspisala je i realizovala Javni poziv za samozapošljavanje mladih do 35 godina. Uslove je ispunilo 29 preduzetnika, sa kojima su ugovori o dodjeli grant sredstava potpisani danas.

Stefan Petković svoju šansu je vidio u IT sektoru pa s obzirom da razvija softver za tržište Amerike sredstva u iznosu od 5.700 maraka koja je dobio od Razvojne agencije grada dobro će mu kaže doći da zanovi opremu i samim tim proširi djelatnost.

Podrška mladim preduzetnicima koji su na samom početku razvoja sopstvenog biznisa od velikog je značaja i podstrek je za dalji razvoj i napredovanje u poslu, stava su i potpisnici ugovora o dodjeli grant sredstava do kojih dolaze po prvi put.

Kroz Javni poziv zapošljavanja mladih do 35 godina predstavnici Razvojne agencije grada potpisali su ugovore o dodjeli grant sredstava sa 29 preduzetnika.

Već drugu godinu za redom potpisujemo ugovore sa mladim ljudima koji su odlučni da pokreću vlastiti biznis, kaže predsjednik Skupštine Grada i naglašava da je Skupština uvidjela da upravo mlade treba značajnije podržati kada je u pitanju zapošljavanje.

Podsjetimo, Razvojna agencija grada Bijeljina realizovala je u ovoj godini četiri javna poziva za podsticaje razvoju preduzetništva u gradu za šta su na raspolaganju imali 350.000 maraka. Upravo je najveće interesovanje bilo za Javni poziv samozapošljavanja mladih do 35 godina.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *