Počela tradicionalna praznična akcija pomoći /VIDEO/

U vrijeme praznika ugroženim kategorijama stanovništva svaka pomoć je dobro došla. Centar za socijalni rad Bijeljina i Gradska organizacija Crvenog krsta danas su počeli podjelu 100 prehrambenih i higijenskih paketa socijalno ugroženom stanovništvu, pojedinačne vrijednosti 70 KM, a još oko 100 biće podijeljeno iduće sedmice.Aktivnosti se realizuju u sklopu tradicionalne akcije koja se sprovodi već 12 godina.

Socijalno ugrožene kategorije građana i ove godine za praznike zavisiće od pomoći i solidarnosti dobrih ljudi. Centar za socijalni rad u Bijeljini, u saradnji sa bijeljinskim Crvenim krstom i ove godine organizovali su tradicionalnu humanitarnu akciju prikupljanja donatorskih sredstava za prehrambene i higijenske pakete ugroženima. Prvi kontgigent pomoći od 100 prehrambeno higijenskih paketa podijeljen je danas, a još toliko biće podijeljeno iduće sedmice.

Ovakva vrsta podrške pred praznike od velikog je značaja s obzirom da su redovna mjesečna primanja socijalno ugroženih kategorija stanovništva nedovoljna da bi podmirila i osnovne potrebe.

Centar za socijalni rad već nekoliko godina pokušava uz pomoć donatora, državnih i privatnih preduzeća,preduzetnika i pojedinaca da prikupi određena sredstva do božićnih praznika, kako bi obezbijedili materijalna i novčana sredstva za ugroženo stanovništvo.

U Gradskoj organizaciji Crvenog krsta kažu da su ovom akcijom ispunili očekivanja s obzirom da su od donatora prikupili sredstva za nešto više od 200 paketa, koji su namijenjeni sovijalno-ugroženim kategorijama stanovništva u lokalnoj zajednici.

Osim prehrambeno-higijenskih paketa pomoći najranjivije kategorije stanovništva koje su u stanju socijalne potrebe u Gradu Bijeljina dobiće pred božić brašno i božićne pečenice.

U Gradskoj organizaciji Crvenog krsta kažu da tradicionalno ovu akciju podržava nekoliko bijeljinskih privrednihh društava, čija podrška ni ovoga puta nije izostala.

Uz ovu veliku godišnju akciju koja se realizuje u oči praznika, i druge organizacije i pojedinci nastoje obezbijediti paketiće i prehrambene pakete za one najsiromašnije. Omladinci Crvenog krsta od 12. do 17. decembra ove godine sproveli su akciju “Jedan slatkiš, jedno dijete”, čiji je cilj da se prikupi što više slatkiša za novogodišnje paketiće za socijalno ugrožene.

Iako je angažman institucija, organizacija i pojedinaca u susret predstojećim praznicima, ostaje gorak ukus jer se najsiromašniji ponovo moraju osloniti na dobru volju humanih ljudi.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *