Podrška najboljim idejama za biznis

Ideja Maje Mršić iz Amajlija kod Bijeljine o proizvodnji prirodne kozmetike i sapuna izabrana je kao najbolja u okviru projekta „Akcelerator”, koji sprovode Razvojna agencija Republike Srpske, Agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća Grada Bijeljina i opština Ugljevik.

– Drago mi je da su ljudi prepoznali moju ljubav prema prirodi, a o biljkama me je podučavala moja baka. Cilj mi je bio da se vratimo zdravom načinu života, pa sam počela da uzgajam neven, kamilicu i druge kulture, te spravljam kozmetiku i sapune bez konzervansa, parabena, silikona i drugih vještačkih i nezdravih materija. Dodijeljeno mi je 5.000 KM i planiram da otvorim prodavnicu u gradu u kojoj ću prodavati svoje proizvode – izjavila je Mršićeva.

Direktor Razvojne Agencije Republike Srpske Marinko Đukić naveo je da je u Bijeljini novčanim iznosima nagrađeno 10 poslovnih ideja.

– Ovo je projekat koji pruža odlične mogućnosti za početnike u biznisu. Ovdje smo imali 18 polaznika kojima smo obezbijedili predavanja stručnjaka, ali na kraju smo ipak morali da izaberemo 10 najboljih ideja. Inače, Republika Srpska je partner u projektu „Akcelerator” , u kojem učestvuje još 13 zemalja, a finansira ga Evropska unija – pojasnio je Đukić.

Tatjana Blagojević iz bijeljinske Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća kaže da je Grad za nagradni fond obezbijedio 20.000 KM, a opština Ugljevik, odnosno njena Razvojna agencija, dodatnih 10.000 KM.

– U Republici Srpskoj je kroz „Akcelerator” program do sada podržano ukupno 75 inovativnih ideja, a drago nam je što je Bijeljina uvijek imala najviše zainteresovanih predlagača – kaže Blagojevićeva.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *