Podijeljeno devet tona brašna koje je doznačila Vlada /VIDEO/

Inflacija, koja je sve izraženija uticala je i na pogoršanje standarda i socijalne slike stanovništva. Vlada Srpske do sada je Narodnoj kuhinji u Bijeljini doznačila robu u vrijednosti od 40.000 KM. Brašno koje je obezbijedila Vlada, danas je podijeljeno najugroženijim kategorijama stanovništva u Bijeljini, preko nevladinih i boračkih organizacija te bijeljinskih mjesnih zajednica. 

U Bijeljini je danas socijalno-ugroženim kategorijama stanovništva preko Gradske organizacije Crvenog krsta, nevladinih organizacija, te mjesnih zajednica koje raspolažu evidencijama korisnika iz ovih kategorija društva, podijeljeno 9 tona brašna koje je doznačila Vlada Republike Srpske.

Ova pomoć je dobro došla jer na području Bijeljine prema evidencijama nije mali broj onih koji su u stanju socijalne potrebe. Iz dana u dan sve je više onih koji se Gradskoj organizaciji Crvenog krsta obraćaju za pomoć.

Vrijednost pomoći koja je stigla od Vlade Srpske u Bijeljinu je oko 40.000 maraka, a u Gradskoj organizaciji crvenog krsta očekuju da će im biti doznačeno još 27.000 KM što će biti utrošeno za nabavku namirnica potrebnih za rad Narodne kuhinje, koja trenutno obrocima snabdijeva 270 korisnika.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *