Kontinuirana izgradnja i rekonstrukcija bolnica u Srpskoj /VIDEO/

U Republici Srpskoj kontinuirano se radi na realizaciji projekata izgradnje i rekonstrukcije bolnica, a slijedi tenderska procedura kada je riječ o projektu izgradnje bolnice u Trebinju, čija se vrijednost procjenjuje na oko 128 miliona KM, izjavio je ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić.

Šeranić je u intervjuu Srni rekao da je plan da na istoj lokaciji budu smješteni i objekti Instituta za javno zdravstvo, Zavoda za transfuzijsku medicinu, Zavoda za medicinu rada i sporta i Zavoda za stomatologiju.

Prema njegovim riječima, u novoj bolnici u Zvorniku došlo se do unutrašnjih radova, u bolnici u Doboju kreće faza nabavke opreme, a završava se i rekonstrukcija u bolnici u Foči.

“U uslovima ukrajinske krize i pandemije virusa korona tržište medicinske opreme je u zahtjevnom režimu i teško se dolazi do opreme, ali se trudimo da to riješimo. Da nije bilo tih kriza, vjerujem da bi ove projekte već završili”, rekao je Šeranić.

Osim aktivnosti na izgradnji bolnica i nabavci opreme za domove zdravlja, Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske je radilo i na donošenju sistemskih zakona, te je kroz izmjene i dopune Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti uvedena HPV vakcina i radi se na definisanju ko i kada će primiti ovu vakcinu.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *