Podijeljeno 240 pečenica i tri tone brašna /VIDEO/

U Bijeljini su danas podijeljene božićne pečenice i tri tone brašna za socijalno-ugrožene pripadnike boračke populacije.

Predsjednik Gradske boračke organizacije Bijeljina Miodrag Stevanović istakao je da je riječ o tradicionalnoj akciji i načinu da se pokaže da borci nisu zaboravljeni.

“Osim 240 pečenica, podijeljene su i tri tone brašna, koje je darovao Mlin `Pavlović`. Ima mnogo boraca koji su u lošem materijalnom stanju, a mi na sve načine pokušavamo da to popravimo”, rekao je Stevanović novinarima.

Stevanović je naglasio da borci osjećaju ljubav prema svojoj Republici i njima treba posvetiti više pažnje, kako bi mogli da žive i uživaju u njoj.

“Pred nama je 30. rođendan Republike, veliki jubilej. Dobro je što smo svi tu i što imamo svoju Republiku Srpsku”, rekao je Stevanović.

Mladen Marić iz Gradskog odjeljenja boračko-invalidske zaštite rekao je da je Gradska uprava za ovu godinu finansirala 220 pečenica za socijalno-ugrožene kategorije boračke populacije.

“Spiskove su pravila udruženja proistekla iz odbrambeno-otadžbinskog rata. Lani je dodijeljeno 200 pečenica, a ove 220. U narednim godinama ići ćemo sa praksom da se obezbijedi što više pečenica, uzimajući u obzir tešku materijalnu situaciju naše boračke populacije”, rekao je Marić.

On je naglasio da mladi ne smiju da zaborave borace koji su dali svoje živote ili dijelove tijela za Republiku Srpsku.

Smilja Mitrović, predsjednik Udruženja porodica nestalih boraca i civila Semberije i Majevice, smatra da ovo nije pravedno, s obzirom na broj porodica koje se okupljaju u tom udruženju i Gradskoj boračkoj organizaciji, a na Tucindan bude podijeljeno 200-300 pečenica.

“Imamo porodice koje očekuju da dobiju svake godine, a ne može se, spiskovi se mijenjaju. Možda bi ovo trebalo ili promijeniti ili ukinuti, da se pečenice uopšte ne dijele”, smatra Mitrovićeva.

Ona je ukazala da bi, kada se pobroje borci sa ovog područja, invalidi, civilne žrtve rata, trebalo podijeliti oko 16.000 pečenica, što je nemoguće izvesti.

Borac prve kategorije sa Ozrena Ljubinko Nikolić rekao je da prvi put dobija pečenicu.

“Hvala svima koji su učestvovali da nam obezbijede pečenice”, rekao je Nikolić.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.