Počinje kampanja otkupa kukuruza u “Novom Žitoprometu” /VIDEO/

Od ponedjeljka će kapije bijeljinskogh “Novog Žitoprometa” biti otvorene za otkup  ovogodišnjeg roda kukuruza, potvrđeno je TV Arena u ovom preduzeću. Nakon uspješne kampanje otkupa pšenice, počeli su proizvodnju hljeba, a već od 1. oktobra u funkciji bi trebalo da bude i Fabrika stočne hrane.

Realizovali su ove godine zavidnu kampanju ortkupa pšenice od domaćih poljoprivrednih proizvođača, koji su s nestrpljenjem čekali ponovno otvaranje kapija “Novog Žitoprometa”. Početkom septembra pokrenuli i pekaru proizvodnjom poznatog “semberskog somuna”, a već ovih dana ulaze i u kampanju otkupa ovogodišnjeg roda kukuruza od semberskih ratara.

U zavisnosti od lokaliteta i stanja biljke, žetva kukuruza je sporadično počela, ali se intenzivni poslovi tek očekuju. Žitoprometove kapije će za kukuruzno zrno biti otvorene već od ponedjeljka, kada bi trebalo da bude  definisana i otkupna cijena ove ratarice.

Kukuruz na tržištu još uvijek drži dobru cijenu, s obzirom na očekivani pad prinosa izvijesno je da pada u cijeni neće biti na berzama. U Novom Žitoprometu kažu da će se osloniti na cijenu u okruženju.

Novi Žitopromet spreman je da otkupi sve količine kukuruza koje budu ponudili ratari, s obzirom da raspolaže zavidnim skladišnim kapacitetima.

Otkup kukuruza pokreće i novi proizvodni pogon u Novom Žitoprometu, pa bi do početka oktobra mjeseca trebalo da u funkciji bude i žitoprometova Fabrika stočne hrane iz koje će izlaziti gotovi proizvodi.

Žitoprometov hljeb pojavio se na tržištu na području regije 1. septembra. Dnevno se trenutno proizvodi oko 1.500 hljebova, a cilj je veći.

Žitoprometov hljeb može se kupiti u gotovo svim marketima na području bijeljinske regije. Ugovori su do sada potpisani sa oko 100 trgovinskih centara.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *