”Sat ćutnje i zabrinutosti za rijeku Drinu” /VIDEO/

Ekološko udruženje Eko Put organizovalo je danas na Gradskom trgu u Bijeljini uličnu kampanju i performans pod nazivom ”Sat ćutnje i zabrinutosti za rijeku Drinu”, s ciljem kako su istakli u ovom udruženju, podrške velikom ekološkom protestu u Beogradu zbog izgradnje rudnika litijuma kod Loznice.

U ekološkom udruženju Eko-put kažu da je javnost i dalje neupćena u dešavanja oko potencijalnog zagađenja voda u bliskoj budućnosti ako rudnik litijuma kod Loznice proradi zbog, kako navode  načina rudarenja putem frakcije. S toga su danas u Bijeljini i organizovali uličnu kampanju sa performansom pod nazivom ”Sat ćutnje i zabrinutosti za rijeku Drinu”.

Ovaj problem kaže Vujićeva može da se mjeri sa problemom koji izaziva odlagalište nuklearnog otpada na Trgovskoj gori u Hrvatskoj sa druge strane naše granice.

Rijeka Drina je u velikoj opasnosti i nadamo se da ćemo našim aktivnostima podići svijest o potrebi jačanja građanskog ekološkog aktivizma u svim pitanjima, zaključuju iz Udruženja Eko put.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *