Planom predviđeno 195.000 KM za rad zimske službe /VIDEO/

Na posljednjem redovnom zasjedanju Skupštine Grada Bijeljina usvojen je Program rada zimske službe za 2022-2023. godinu kojim je predviđeno održavanje gradskih ulica, puteva, lokalnih i nekategorisanih puteva na području Grada Bijeljina  u ukupnoj dužini od 428 km.  Vrijednost javne nabavke za obavljenje ovih poslova je 195.000 KM.

Program rada zimske službe za 2022/2023. godine značajno je promijenjen u odnosu na plan iz prethodne godine. Izvršena je ozbiljna revizija plana i u obziro su uzete sve sugestije i primjedbe, te ono što je usvojeno skupštinskim amandmanima, kažu u Odjeljenju za stambeno-komunalne poslove Grada Bijeljina.

Kada je riječ o prioritetima za održavanje puteva i čišćenje trotoara tokom zimske sezone ovim planom su jasno definisani, što je važno kažu odbornici.

Ukupna planirana vrijednost javne nabavke koja se odnosi na Organizovanje zimske službe na području grada Bijeljina za sezonu 2022/2023 godina) iznosi 195.000 KM. Zimski period održavanja puteva obuhvata period od 01.novembra, a traje do 01.aprila 2023. godine. Navedeni period može početi i ranije, odnosno završiti kasnije u zavisnosti od vremenskih uslova.

Za uklanjanje snijega i leda sa trotoara koji se nalazi ispred zgrada, odnosno pripadajućih građevinskih parcela, poslovnih zgrada i prostora, odgovorna su pravna i fizička lica  koja koriste te nepokretnosti. Za nepoštovanje propisanih mjera predviđene su i novčane kazne.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *