Petrović: KK Radnik iduće godine ulazi u Premijer ligu /VIDEO/

Juče je u Centru za kulturu u Bijeljini  održana press konferencija KK Radnik iz Bijeljine. Prisutnima su se obratili predsjednik Upravnog odbora KK Radnik Mladen Petrović, trener seniorskog tima Vladimir Radovanović i kapiten prvog tima Dejan Kokoruš i iznjeli su svoje planove i očekivanja za sezonu pred nama.

Visoke ciljeve su ove sezone postavilii u KK Radnik. Ne skrivaju da im je cilj povratak u Premijer ligu BiH sledeće sezone kao i napad na ABA 2 ligu kroz par godina. Predsjednik kluba, Mladen Petrović je i najavio veliki jubilej kluba.

Naime, sljedeće godine se navršava 60 godina od osnivanja KK Radnik Bijeljina. Uprava smatra da je realan cilj da klub ovaj jubilej dočeka u najvišem rangu takmičenja u državi.

Trener KK Radnik, Vladimir Radovanović istakao je da je ekipa koju ima na raspolaganju dobro posložena, da je okosnica ekipe vec par godina na okupu, da su da su dovodjenjem Branimira Berbakova na poziciji plejmejkera, dobili sirinu u ekipi u napadu na sam vrh tabele i da se kroz dobar rad i dobru hemiju u timu sigurno mogu domoći Premijer lige BiH.

Kapiten tima i  već godinama jedan od najboljih i najefikasnijih  košarkasa Republike Srpske, Dejan Kokoruš dodao je da je tim odradio odličan posao na pripremama i da su već u dobroj formi ali da će 6 zakazanih prijateljskih utakmica pokazati do početka prvenstva sve prednosti i mane ovog tima

Finansijska situacija u klubu za ovu sezonu je stabilna, s tim da, ukoliko KK Radnik izbori plasman u Premijer ligu BiH  klub će se susresti sa novim finansijskim obavezama.

Jedan od najvažnijih zadataka, koji je nova uprava postavila za narednu sezonu, jeste obezbjeđivanje dvorane za trening shodno trenažnom planu ovog košarkaškog kluba kao i formiranje budžeta sa kojim bi mogli biti konkurentni u Premijer ligi BiH.

Obećao je posvećenost nove uprave razvoju košarke u Bijeljini kako bi naš grad ostao prepoznatljiv kao grad košarke.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *