Petrović i Vukanović “sole rane” ratnim veteranima

Ratni oficiri i komandanti Vojske i MUP-a Republike Srpske poručili su gradonačelniku Bijeljine Ljubiši Petroviću da je njemu na čast i na obraz da ga brani neko poput Nebojše Vukanovića, koji, kako navode, napada i za izdaju optužuje Njegovu svetost patrijarha srpskog Porfirija i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

“Nama takvi ljudi, takva politika i takav jezik mržnje, koja ide u korist neprijateljima Republike Srpske i Srbije, nisu potrebni ovdje u Bijeljini i Semberiji”, navodi se u saopštenju ratnih oficira i komandanata Vojske i MUP-a Republike Srpske.

Veterani rata pozvali su Petrovića da razmisli svaki put kad sa takvima kao Vukanović stane pred narod i pozvali ih da zajedno pogledaju njihova odlikovanja, prebroje rane koje sole i podsjete na traume koje su preživjeli sa narodom, upozoravajući da ih oni oživljavaju.

“Mi stojimo iza svake izgovorene riječi sa jučerašnjeg obraćanja medijima u kojem smo izrazili naše ogorčenje i zabrinutost postupcima i izjavama gradonačelnika koji ne poštuje Ustav, zakone i institucije Republike Srpske”, ističe se u saopštenju.

Upozorili su, kažu, na to da Petrović ne sarađuje sa institucijama Republike Srpske na štetu građana Bijeljine i Semberije i da, umjesto jedinstvenog djelovanja u interesu građana i boračke populacije, gradonačelnik sije mržnju, razdor i podjele među građanima.

“Umjesto Petrovića, koji očigledno nema argumenata da sam odgovori na naše opravdane kritike, javio se dežurni medijski kavgadžija Vukanović sa očiglednim zadatkom da nas izvrijeđa poznatim jezikom mržnje i notornim neistinama”, navodi se u saopštenju.

Ratni oficiri i komandanti Vojske i MUP-a Republike Srpske uputili su pitanje “ko sjetuje pobratime Petrovića i Vukanovića” da mrze njih, koji su za ratne zasluge dobili po nekoliko odlikovanja i ponosno ih nose u ime saboraca i da osporavaju sve što je sveto i u čemu je spas, a to je Republika Srpska, njen Ustav i zakoni, njene institucije, borci i narod.

“Ko ih sjetuje da oni, plaćenici, proglašavaju nas plaćenicima, nas koji smo im stvorili slobodu i to platili svojom žrtvom, da potcjenjuju narod i njegovu sposobnost da prepoznaju čiji su oni produkti i projekti”, poručili su veterani.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *